Home / Antwoord op artikelen van evangelisten / Geeft de hadieth in Bukhari aan dat er in de ene vleugel van de vlieg genezing zit en in de andere niet?

Geeft de hadieth in Bukhari aan dat er in de ene vleugel van de vlieg genezing zit en in de andere niet?

Sahih bukhari 3320: Narrated Abu Huraira:
The Prophet (ﷺ) said “If a house fly falls in the drink of anyone of you, he should dip it (in the drink) and take it out, for one of its wings has a disease and the other has the cure for the disease.

Image preview

Bacteriën zijn ontdekt door de franse bioloog Louis Pasteur. In de tijd van de edele profeet sav waren deze begrippen niet bekend. Allereerst kan het woord die de edele profeet sav heeft gebruikt, zowel vlieg als bij betekenen in het Arabisch het gaat om het woord ‘zubaab’. Niettemin indien een vlieg in een vloeibare omgeving valt, komen antistoffen vrij die dienen als tegengif of antibiotica, dit wordt onderstreept door Dr. Mustafa. En door de Professor Andy Beattie die studeert aan de Macquarie University in Sydney, die aangeeft dat de vliegen nogal resistent zijn tegen infecties. Anders zouden ze namelijk niet kunnen overleven. De eerste resultaten in het ontwikkelen van antibiotica door gebruik van de vliegen heeft succesvol resultaat opgeleverd aldus prof. Andy Beattie. Daarnaast de punt die de edele profeet sav maakt is het feit dat indien je de vlieg/bij erin dipt dat het zorgt voor genezing. Dus antibiotica een term die destijds onbekend was, waardoor een uitleg met de vleugels volgde.

Bij het publiceren van het artikel waarin deze kwestie wordt onderzocht, heeft Dr. Samahı gemeld dat microbiologen lange cellen hebben ontdekt die als parasieten in de maag van de vlieg leven. Deze schimmelcellen steken uit in de luchtwegen van de vlieg als onderdeel van hun voortplantingscyclus. Als de vlieg volledig in de vloeistof is ondergedompeld, zorgt de verandering in osmotische druk ervoor dat de cellen barsten. De inhoud van deze cellen is een tegengif tegen de ziekteverwekkers die de vlieg in zijn lichaam draagt; dat wil zeggen, het is een tegengif voor vergif. Het tegengif, dat barst wanneer de vlieg wordt ondergedompeld, neutraliseert de schadelijke microben van de vlieg die het voedsel besmet. (Dr. Mustafa Reyhanli) (1)

(1) darusselam.com/sinek hadisi
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/sineklerden-antibiyotik-100808